sofiehammer

Redesign og optimering af blogunivers

Indledning

Coolshop havde brug for hjælp til at få mere ud af deres blogunivers. Min opgave var derfor at komme med et optimeret design.

Rolle: UX designer og projektleder

År: 2020

Kunde: Coolshop

Proces

I denne proces foretog jeg først en analyse af bloggen i Google Analytics.

Det var tydeligt, at vi havde brug for at fastholde brugerne længere tid i universet og sende trafik videre på websitet f.eks. til produktsider. Der var et stort uforløst potentiale for at sælge flere produkter eller få flere nyhedsbrevstilmeldinger, da flere af deres artikler havde mange tusinde page views. 

 

Ud fra min analyse udarbejdede jeg et nyt design i Adobe XD, som i dag er implementeret på Coolshops hjemmeside.

Designet før:

Designet efter:

Se designet her: Coolblog (adobe.com)

I designet havde jeg blandt andet fokus på at designe en inspirerende forside, hvor artiklerne præsenteres i forskellige formater. Her skal brugerens interesse vækkes, og de skal inspireres til at klikke sig videre ind i bloguniverset og bruge længere tid på bloggen.

Der var desuden fokus på nyhedsbrevstilmelding for at sikre flere tilmeldinger til nyhedsbrevet og skabe en bedre sammenhæng mellem e-mail og blog – med det endelige mål at øge salget

 

Derudover fokuserede jeg på, at den enkelte artikelside blev mere læsevenlig og overskuelig for at fastholde brugerne i længere tid. Artikelsiderne skulle også lede mere trafik videre på sitet, f.eks. til relaterede artikler, produkter og nyhedsbrevstilmelding.

Ansvarsområder

- Kvantitativ dataanalyse i Google Analytics

- Udarbejdelse af design i Adobe XD

- Overlevering til udvikler

- Løbende kundedialog og projektledelse

- Opfølgning på data efter launch

Resultatet

Resultatet af dette projekt blev et mere inspirerende, men også et mere overskueligt og brugervenligt design. 

Kunden var meget tilfreds med designet, da dataene allerede efter en kort periode viste, at brugerne brugte mere tid på blogsiderne. Exit-raten faldt desuden markant fra 73% til 51.66%.